Quantcast
ΕΕ: Θετική η δήλωση Χουλιαράκη για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Θετική η δήλωση Χουλιαράκη για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

δημοσιεύτηκε:

Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε συνέχεια της επιστολής των τριών επιτρόπων για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.

Τέλος, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή έχει, ήδη, τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία, η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι θετικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.