Quantcast
Der Standard: Ανησυχία στην Ελλάδα για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Der Standard: Ανησυχία στην Ελλάδα για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Από την Αθήνα ο ανταποκριτής της αυστριακής εφημερίδας Der Standard μεταδίδει το κλίμα που προκάλεσε η πρόσφατη δήλωση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περί επανέναρξης των επαναπροωθήσεων προσφύγων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα. «Η Αθήνα αντιδρά με οργή στην ανακοίνωση του Βερολίνου περί επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο», γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και επικαλείται δήλωση του έλληνα αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην οποία ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. ντε Μεζιέρ είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Στο άρθρο που δημοσιεύεται με τον τίτλο «Ανησυχία στην Ελλάδα, στη χώρα των προσφυγικών κέντρων» αναφέρεται: «Το πόσο τεταμένο είναι το κλίμα στα ελληνικά νησιά δείχνουν για άλλη μια φορά οι βίαιες συμπλοκές νέων σε κέντρα προσφύγων στη Λέσβο που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι νέες αφίξεις προσφύγων όσο το ότι οι διαδικασίες δεν γίνονται όπως το φαντάστηκαν οι κυβερνήσεις στην ΕΕ. Μόνο 500 περίπου πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν με τη βοήθεια της Frontex από τα νησιά στις τουρκικές ακτές».

Τέλος ο ανταποκριτής αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. ντε Μεζιέρ επισημαίνει ότι «ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ενέτεινε τη δυσαρέσκεια στην Ελλάδα» και συμπληρώνει με νόημα: «Η συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag δημοσιεύθηκε την ημέρα των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.