Quantcast
«Μπλόκο» των δανειστών στο Αναπτυξιακό Ταμείο - enikonomia.gr
share

«Μπλόκο» των δανειστών στο Αναπτυξιακό Ταμείο

δημοσιεύτηκε:

Τη διαφωνία τους για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακό ταμείο διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας καθώς έκριναν πως δημιουργείται πρόβλημα στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας .

Παράλληλα σημείωσαν ότι για να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός απαιτείται και το πράσινο φως από την DGcom.

Πάντως οι εκπρόσωποι των θεσμών φαίνεται ότι εξετάζουν θετικά το σχέδιο να διαχειριστεί το ΕΤΕΑΝ περισσότερους πόρους και προγράμματα.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε και εκτενής συζήτηση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και έχουν γίνει παρατηρήσεις από τους θεσμούς και αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες και σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, το σχέδιο αυτό θα αφορά «στη ζωή μετά το μνημόνιο», δηλαδή θα περιλαμβάνει εργαλεία χρηματοδότησης και θεσμικές αλλαγές που άπτονται της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής ανάκαμψης.

Αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομίας θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο των εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια.


Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιδιώκει τη ριζική αναβάθμιση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προκειμένου να αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό θεσμό.

Σύμφωνα και με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, προβλέπονται τα ακόλουθα:

– Ο σχεδιασμός εξειδικευμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης

– Ο πολλαπλασιασμός των πόρων που διαχειρίζεται

– Η στοχευμένη παρέμβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων και των νεοφυών επιχειρήσεων

– Η ενσωμάτωση του ΤΑΝΕΟ, το οποίο αποτελεί Ταμείο Συμμετοχών

– Η διαμόρφωση μηχανισμού αξιολόγησης επενδύσεων που συγχρηματοδοτούνται με τις Τράπεζες.

Τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το νομοθετικό πλαίσιο θα κατατεθεί προς ψήφιση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.