Quantcast
Δήμας: Η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει υποσχέσεις - enikonomia.gr
share

Δήμας: Η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει υποσχέσεις

δημοσιεύτηκε:

«Έχει φτάσει η στιγμή που το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια πέρα και πάνω από τις εναλλαγές κυβερνήσεων», σημειώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρίστος Δήμας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει πως «η ΝΔ οφείλει να εμπιστευθεί τους δημόσιους υπαλλήλους -έπειτα από αξιολόγηση- και να τοποθετήσει στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις δημοσίους και όχι μετακλητούς υπαλλήλους». Το κράτος θα πετύχει με μια μείωση των δαπανών, συνέχεια στη λειτουργία του, αποτελεσματικότερη διοίκηση και ταυτόχρονα θα διαχυθεί ένα αίσθημα αξιοκρατίας στο Δημόσιο, προσθέτει .

Επικρίνει δε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει πολλές πλεονάζουσες δομές, κυρίως για να ωφελήσει κομματικούς της φίλους -όπως λέει-, τις οποίες η ΝΔ θα καταργήσει,

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά, ακόμη πως στην κυβέρνηση δεν έχουν ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και την ικανότητα να διαχειριστούν την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η οικονομία. «Την ώρα που οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία αναπροσαρμόζονται προς το χειρότερο, εκείνοι μιλούν για βελτίωση του κλίματος», λέει. Και αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σημειώνει ότι «για να μπορέσει να δεσμευθεί για ορισμένα μέτρα χρειάστηκε να λύσει μια δύσκολη εξίσωση μείωσης της φορολογίας, χωρίς όμως να διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία, και για αυτό παρουσίασε και κοστολογημένα μέτρα μείωσης των δαπανών του κράτους».

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία, δεν επιτρέπει υποσχέσεις. Η μόνη υπόσχεση είναι για ειλικρίνεια και υπευθυνότητα», τονίζει.

Δηλώνει, τέλος, υπέρμαχος τής όσο το δυνατόν λιγότερης επαφής του πολίτη με το κράτος, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό «πρέπει να προχωρήσουμε στην ενοποίηση όλων των κρατικών βάσεων δεδομένων και να αυξήσουμε δραστικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.