Quantcast
Αντίθετο το ΕΚΘ στην ένταξη επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στο Υπερταμείο - enikonomia.gr
share

Αντίθετο το ΕΚΘ στην ένταξη επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στο Υπερταμείο

δημοσιεύτηκε:

Την αντίθεσή της στην ένταξη επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, εκφράζει η ηγεσία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ενώ παράλληλα ζητά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου. ‘Όπως επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωση, η δημιουργία του νέου Υπερταμείου, αποτελεί βήμα προς το ξεπούλημα των κοινωφελών εταιρειών.

«Η κυβέρνηση που κάποτε τασσόταν φανατικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και στήριξε το δημοψήφισμα του 2014, που με συντριπτικό ποσοστό 98% ανέδειξε την κάθετη αντίθεση των Θεσσαλονικέων στην ιδιωτικοποίηση του νερού της πόλης, σήμερα κάνει στροφή 180 μοιρών και ξεπουλάει το βασικότερο αγαθό στα χέρια ιδιωτών, χωρίς ίχνος ντροπής, αναφέρει το ΑΠΕ. Παράλληλα, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για σταμάτημα της ειδικής εκκαθάρισης και την ένταξη της ΕΛΒΟ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιλέγει να δώσει σε ιδιώτες τη μοναδική βιομηχανική μονάδα της Θεσσαλονίκης, την ΕΛΒΟ, επιβαρύνοντας την ήδη αρνητικά φορτισμένη κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή του στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και τονίζει για ακόμη μια φορά πως το νερό και το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και δεν είναι εμπορεύσιμα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την οποία το ΕΚΘ εκφράζει και τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.