Quantcast
Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει το 100% των 15 προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιεύσει τα 2,8 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει το 100% των 15 προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιεύσει τα 2,8 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα

To μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση για τη τύχη του ελληνικού χρέους «έριξε» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Bόλφανγκ Σόιμπλε ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει το 100% των 15 προαπαιτούμενων ώστε να πάρει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Mε μια ιδιαίτερα έξυπνη απάντηση σε σχετική ερώτηση στο real.gr για το «αν τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση είναι αρκετά ή θα υπάρξουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στο μέλλον» και «αν είναι έτοιμος για συμβιβασμό με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους» ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επιχείρησε να μεταθέσει την κόντρα του Βερολίνου με την ηγεσία του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Υπαινίχθηκε ότι εναπόκειται στην Αθήνα αν θα δεχθεί να «πιεί» το πικρό ποτήρι των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί η δεύτερη αξιολόγηση ώστε η Κριστίν Λαγκάρντ να δώσει το «πράσινο» φως για την επιστροφή στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2016. Παράλληλα «κάρφωσε» την Αθήνα ότι η εκταμίευση της δόσης είναι στον «αέρα» και όλα θα κριθούν στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου.

Η απάντηση στην ερώτηση του real.gr έχει ως εξής:

«Πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση που θα μας κάνουν οι θεσμοί στο Eurogroup. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και το τι θα αποφασίσουν. Ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση, τις ελληνικές αρχές πάντα να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα. Υπάρχει ακόμα χώρος για να προχωρήσουμε γιατί είμαστε μακράν… κάτω του 100% για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων και επομένως ο εφησυχασμός πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Επιπλέον είναι και η δήλωση της συμφωνίας του Eurgroup. Η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί. Όμως βεβαίως εξαρτάται από την Ελλάδα η εφαρμογή των προϋποθέσεων».

Η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου Γερμανών και ξένων δημοσιογράφων στην έδρα του ΔΝΤ με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.