Quantcast
Handelsblatt: «Λιγάκι αλληλλέγυοι» στο μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: «Λιγάκι αλληλλέγυοι» στο μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Λιγάκι αλληλέγγυοι» η εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει ότι τρεις από τις έξι σελίδες στο σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου αναφέρονται στη μεταναστευτική πολιτική, αλλά μόνο μία υποσημείωση γίνεται για το καίριο ερώτημα του διαμοιρασμού των προσφύγων στα κράτη-μέλη: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο ζήτημα τον Δεκέμβριο» είναι η σχετική, λακωνική αναφορά.

Για τη γερμανική στάση η εφημερίδα σημειώνει: «Το Βερολίνο είναι πλέον διατεθειμένο να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις στην υποχρεωτική ποσόστωση (για τον διαμοιρασμό των προσφύγων), αλλά εξακολουθεί να επιμένει ότι επιβάλλεται αλληλεγγύη σε κράτη-μέλη, όπως η Ιταλία, η Ελλλαδα και η Γερμανία, που επιβαρύνονται από την προσφυγική κρίση. Ιδιαίτερα η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν είναι διατεθειμένες για κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, προσθέτει η Handelsblatt, δεν λείπει η κριτική προς την Ελλάδα για ελλιπή υλοποίηση της συμφωνίας του Μαρτίου για το μεταναστευτικό: «Τα άλλα κράτη-μελη κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν εκπληρώνει με επάρκεια τις υποχρεώσεις της από τη συμφωνία. Απαιτούνται ʻπεραιτέρω προσπάθειες για να επιταχυνθούν οι επιστροφές από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκίαʼ αναφέρεται σχετικά στο σχέδιο συμπερασμάτων. Λόγω έλλειψης προσωπικού και καθυστερήσεων στην επεξεργασία νομικών ενστάσεων η Αθήνα έχει επαναφέρει μέχρι σήμερα μόνο 700 μετανάστες στην Τουρκία. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στη Γερμανία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.