Quantcast
Στη Νίκαια της Λάρισας συνεδρίασε η «Πανελλαδική Επιτροπή» των αγροτικών μπλόκων με αντικείμενο νέες κινητοποιήσεις - enikonomia.gr
share

Στη Νίκαια της Λάρισας συνεδρίασε η «Πανελλαδική Επιτροπή» των αγροτικών μπλόκων με αντικείμενο νέες κινητοποιήσεις

δημοσιεύτηκε:

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες αμέσως μετά τις εορτές με δυναμικότερες αντιδράσεις,για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τους,που παρά τις υποσχέσεις δεν ικανοποιήθηκαν.

Οι αγρότες, σε συνεδρίασή τους χθες στη Νίκαια της Λάρισας, την οποία διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων του περασμένου Ιανουαρίου, αποφάσισαν να αρχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αρχικά με τοπικά συλλαλητήρια και σταδιακά θα κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν από αγρότες που συμμετείχαν από ολόκληρη την Ελλάδα και συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια, στο Πολιτιστικό Κέντρο της οποίας συνεδρίασε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων. Παράλληλα είχαν παραταχθεί πολλά τρακτέρ συμβολικά έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι καθώς όπως λένε οι αγρότες «η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα».

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα και πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι «πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά μέτρα και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. ‘Αλλωστε η μαγιά υπάρχει…», κατέληξε.

Στην σύσκεψη αποφασίσθηκε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων να ξανασυνεδριάσει, μάλλον στις 18 Δεκεμβρίου, για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα νέα μπλόκα της Εθνικής Οδού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.