Quantcast
Παπαδημούλης: Απαραίτητη και συμφωνημένη η ελάφρυνση του χρέους - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Απαραίτητη και συμφωνημένη η ελάφρυνση του χρέους

δημοσιεύτηκε:

Δηλώσεις στο ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel» έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Θέμα του άρθρου αποτέλεσε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και το φλέγον ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το χρέος, περιεχόμενο που, σύμφωνα με το περιοδικό, «ελάχιστοι γνωρίζουν τόσο καλά όσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος Δημ. Παπαδημούλης».

Καλούμενος να σχολιάσει την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, την ελάφρυνση χρέους, αλλά και για τις επενδύσεις που θα πρέπει να τη συνοδεύσουν, προκειμένου «η χώρα να βγει από το μονοπάτι της κρίσης και να δημιουργήσει σταθερότητα και ανάπτυξη».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, όπως δημοσιεύθηκαν στο άρθρο του «Der Spiegel»:

Για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής: «Μέχρι το 2018, που λήγει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Θα πρέπει επιτέλους η χώρα και οι πολίτες, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να νιώσουν ότι αναπνέουν».

Για το χρέος: «Σημαντικό σε αυτή την κατεύθυνση είναι το ζήτημα του χρέους. Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει τη Γερμανία, η θέση του Σόιμπλε είναι μειοψηφική και πρέπει να δεχθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για το χρέος. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο με την σειρά του επιθυμεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κρίνοντάς το ως μη βιώσιμο».

Για τις επενδύσεις: «Η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη και συμφωνημένη, ωστόσο χρειάζεται να συνοδευτεί και από επενδύσεις. Ο συνδυασμός και των δύο θα τραβήξει την χώρα από το μονοπάτι της κρίσης και θα δημιουργήσει σταθερότητα και ανάπτυξη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.