Quantcast
Σπυράκη: Διάχυτο το μούδιασμα στις Βρυξέλλες από την εκλογή Τραμπ - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: Διάχυτο το μούδιασμα στις Βρυξέλλες από την εκλογή Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

«Το μούδιασμα είναι διάχυτο εδώ στις Βρυξέλλες» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ. Όπως είπε «υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΕ με τον στρατηγικό μας εταίρο που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων».

Η κ. Σπυράκη υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του Τράμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει νεκρή τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, ωνώ έκανε και ειδική αναφορά στις σχέσεις Τράμπ-Πούτιν.

«Αυτό το σοκ (σσ. της εκλογής Τράμπ) οδηγεί την Ευρώπη στην ανάγκη να σταθεί στα πόδια της» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι η Ένωση αναζητά ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την ασφάλεια. Επιπλέον, τόνισε ότι αναζητείται σε θεσμικό επίπεδο το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Ερωτηθείσα για το πακέτο Γιούνκερ, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα έχει μοχλεύσει μόλις 1,3 δισ ευρώ, όταν οι υπόλοιπες χώρες (κυρίως της κεντρικής Ευρώπης) έχουν μοχλεύσει 138,4 δισ ευρώ. Όπως είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, σε πρόσφατη δημόσια συζήτηση στις Βρυξέλλες ο κ. Κατάινεν πρότεινε μια διαδικασία για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες -κυρίως Έλληνες- οι οποίοι έχουν δυσκολία τραπεζικής χρηματοδότησης. Ο Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας προκρίνει τη δημιουργία επενδυτικής πλατφόρμας που θα χρηματοδοτείται από τρεις πηγές (ιδιώτες-διαρθρωτικά ταμεία- πακέτο Γιούνκερ), έτσι ώστε να απομακρυνθεί το πρόβλημα έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, τόνισε η ευρωβουλευτής.

Για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, είπε ότι είναι στα χέρια της κυβέρνησης να λύσει το θέμα. «Η ΝΔ έχει δείξει ως κόμμα ότι θέλει τη λύση. Αρκεί η κυβέρνηση να καταργήσει τη ρύθμιση του νόμου Παππά, που αφορά στις αρμοδιότητες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μπορεί το Συμβούλιο να συγκροτηθεί με προσωπικότητες κοινά αποδεκτές και να έχει όλες τις αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. «Ζητάμε απλά η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ» κατέληξε η κ. Σπυράκη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.