Quantcast
Bloomberg: Ο Ομπάμα κράτησε «ζωντανή» την ελπίδα για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Ομπάμα κράτησε «ζωντανή» την ελπίδα για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Εκτενή αναφορά στην επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη χώρα μας κάνει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του, το οποίο σχολιάζει την αντίθεση σε σχέση με την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον: «όταν κάποιος Αμερικανός Πρόεδρος επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Ελλάδα, η οικονομία βρισκόταν σε άνθηση. Η Αθήνα μόλις είχε πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η χώρα ετοιμαζόταν να υιοθετήσει το ευρώ» και συμπληρώνει παραθέτοντας τη σημερινή εικόνα:

«Το ταξίδι της στα πρόθυρα της πτώχευσης, η πτωτική πίεση που άσκησε στις χρηματοοικονομικές αγορές όλου του κόσμου, ήταν μεταξύ των καθοριστικών διεθνών γεγονότων της οκταετούς θητείας του Ομπάμα και λίγα μέρη δείχνουν με καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις του λαϊκισμού που ακολούθησαν και τελικά έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ σε αντικατάσταση του προέδρου».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας: «στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την έκκλησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες» και προστίθεται:

«Αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επέστρεψαν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση τον επόμενο μήνα. Εμπόδιο παραμένει η συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, τη στιγμή που η χώρα έχει 23% ανεργία».

Το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου, μάλιστα, τονίζει πως ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ο άνθρωπος που διατηρεί αυτή τη στιγμή ζωντανή την ελπίδα για διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του που παραμένουν διστακτικοί έως αρνητικοί.

«Αυτή η κρίση δεν είναι ένα απλό εμπόδιο, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και καταστροφικό αντίκτυπο στις ζωές και το βιοπορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη αυτή τη χώρα», δήλωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την έκκλησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επέστρεψαν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση τον επόμενο μήνα.

Εμπόδιο παραμένει η συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, τη στιγμή που η χώρα έχει 23% ανεργία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.