Quantcast
Παπανάτσιου: Θα ξαναδούμε το θέμα των κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ - enikonomia.gr
share

Παπανάτσιου: Θα ξαναδούμε το θέμα των κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Στα ζητήματα των κατασχέσεων και του αυτόματου συμψηφισμού αναφέρθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.

«Νομίζω ότι αρκετά έχει πληρώσει ο λαός μας, δεν σηκώνει περισσότερα πράγματα. Εμείς σαν κυβέρνηση αυτό που προσπαθούμε είναι να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, σε αυτά που υπογράψαμε αλλά μέχρι εκεί, όχι περισσότερο. Καλυτέρευση θέλουμε να κάνουμε σε κάποια πράγματα και όχι να προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα όπως μπορεί να ζητούν κάποιες πλευρές των δανειστών», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών και προσέθεσε ερωτηθείσα για τις κατασχέσεις που πραγματοποιούνται για χρέη άνω των 500 ευρώ:

«Οφείλουμε να δούμε τα όρια, αν θα είναι στα 501 ευρώ ή σε κάποιο μεγαλύτερο ποσό. Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση κάποιος που είναι μακροχρόνια άνεργος από κάποιον που ενώ μπορεί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του» και εξήγησε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβει το όριο στις κατασχέσεις για χρέη, καθώς όπως είπε μέσα στην κρίση έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που χρωστούν

Κληθείσα να απαντήσει για το ζήτημα του αυτόματου συμψηφισμού, η κυρία Παπανάτσιου υπογράμμισε: «θα συνεχιστούν από το 2017, ενώ ενδέχεται να είναι πιο εκτεταμένοι, καθώς εξελίσσονται τα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να μην έχουμε τις γνωστές ουρές στις εφορίες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.