Quantcast
Αποκρατικοποιήσεις και προσλήψεις προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Αποκρατικοποιήσεις και προσλήψεις προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες: Tου Θάνου Αθανασίου

Πρώτο τεστ για τις σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης και ευρωπαϊκών θεσμών θα αποτελέσει η άφιξη Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, με την Κομισιόν να προειδοποιεί διακριτικά ακόμα ποιος είναι ο δρόμος τήρησης των συμφωνιών.

Ένα δεύτερο τεστ βεβαίως θα είναι και η συμμετοχή του νέου υπουργού εξωτερικών στο σημερινό έκτακτο Συμβούλιο για τη Ρωσία – θέμα που έχει πάρει διαστάσεις που απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα ελληνικού βέτο, καθώς οι ανακοινώσεις βγαίνουν με ομοφωνία και η κοινοτική διπλωματία έχει εξελιχθεί αρκετά από την εποχή των αστερίσκων.

Όπως έγινε γνωστό, το κολέγιο των επιτρόπων συζήτησε χθες εκτενώς για την ελληνική περίπτωση και έλαβε ομόφωνα την απόφαση να προσφέρει στην νέα κυβέρνηση αφενός πίστωση χρόνου, αφετέρου καλή διάθεση για την επίτευξη μια συνολικής συμφωνίας μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών στόχων.

Ο αντιπρόεδρος Κατάινεν ενημερώνοντας τον Τύπο εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν παρεκκλίσεις από τις δεσμεύσεις «που είναι δεσμεύσεις έναντι των Ευρωπαίων πολιτών», απαντώντας εμμέσως αλλά με μεγάλη σαφήνεια στο αν οι Βρυξέλλες εκτιμούν πως οι χθεσινές εξαγγελίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης συνάδουν με το ελληνικό πρόγραμμα.

Η απάντηση είναι πως δεν συνάδουν και οι επιλογές αυτές θα έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις με τις Βρυξέλλες και τους εταίρους.

 

Διαβάστε περισσότερα στη real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.