Quantcast
Μέιτζορ και Μπλερ δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit - enikonomia.gr
share

Μέιτζορ και Μπλερ δεν αποκλείουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ θεωρεί «απολύτως αξιόπιστη» την ιδέα περί διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ η οποία θα μπορούσε μάλιστα να αποφευχθεί, σύμφωνα με τον διάδοχό του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Τόνι Μπλερ, «αν ο λαός το αποφασίσει».

Σε δύο χωριστές παρεμβάσεις τους, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι είχαν διεξαγάγει εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, εκτιμούν πως η διαδικασία εξόδου εξακολουθεί να είναι αναστρέψιμη, ενώ η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι σκοπεύει να αρχίσει αυτή τη διαδικασία έως τα τέλη Μαρτίου 2017.

Αρνούμενος «την τυραννία της πλειοψηφίας», ο συντηρητικός Τζον Μέιτζορ δήλωσε χθες Πέμπτη στη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου πως είναι «απολύτως αξιόπιστη» η ιδέα να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τους όρους της συμφωνίας που η χώρα έχει διαπραγματευθεί με την ΕΕ, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

«Ακούω να λένε πως το 48% που ψήφισε υπέρ της παραμονής» στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου «δεν πρέπει να έχει λόγο για ό,τι συμβεί. Είναι δύσκολο να δεχτώ κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός της συντηρητικής βρετανικής κυβέρνησης (1990-1997), ο οποίος πρόσθεσε πάντως ότι σέβεται την ψήφο των Βρετανών.

Ο Εργατικός διάδοχός του, ο Τόνι Μπλερ, εκτιμά από την πλευρά του πως «είναι ακόμη δυνατό να σταματήσουμε το Brexit, αν το αποφασίσει ο βρετανικός λαός, αφού είδαμε τι σημαίνει πραγματικά». «Δεν λέω πως θα σταματήσει, αλλά πως αυτό είναι δυνατόν», δήλωσε ο Μπλερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες από το περιοδικό New Statesman.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.