Quantcast
Παπαδημούλης: Κανείς δεν συζητά τέταρτο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Κανείς δεν συζητά τέταρτο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, που περιλαμβάνει και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και ο κ. Γιούνκερ, όπως και οι εταίροι δεν επιθυμούν εμπλοκή και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μάλιστα επικαλέστηκε και τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. «Ούτε οι δανειστές, ούτε η Ελλάδα συζητά συνέχεια των προγραμμάτων. Κανείς δεν συζητά 4ο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης , για να συμπληρώσει ότι αυτό που προέχει είναι στο σημερινό EWG να καταγραφεί η πρόοδος των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης συνεπάγεται πως η χώρα μας θα έχει υλοποιήσει το 80% των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν εμπόδια στην προσπάθεια της Ελλάδας, τα οποία έχουν όνομα και λέγονται Σόιμπλε. Πάντως, όπως είπε, η διαφοροποίησή του είναι περισσότερο επιζήμια για τον ίδιο, ενόψει των γερμανικών εκλογών, αφού θα οδηγήσει εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ, ζητώντας από Β.Σόιμπλε να κάνει ορισμένα βήματα για να συναντηθεί με τους υπολοίπους.

Αναφορικά με το εάν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκτίμησε: «κανένας δεν επιθυμεί εμπλοκή. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να μην συζητήσουμε το χρέος και να στήσουμε κάλπες».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ υποστήριξε ότι «η ΝΔ εύχεται να μην κλείσει η αξιολόγηση» ενώ, όπως πρόσθεσε, «θα έπρεπε κανονικά να εργάζεται για το κλείσιμο της και την ελάφρυνση του χρέους». «Ο κ. Στουρνάρας που υπήρξε υπουργός της ΝΔ δεν κινείται με αντιπολιτευτικούς τόνους… βοηθάει και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ συμπλήρωσε πως «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δεν ακολουθούν τον κ. Μητσοτάκη στο ανεύθυνο αίτημα του για εκλογές τώρα».

«Είδα χθες ένα αστείο μήνυμα στο τουίτερ, του κ. Μητσοτάκη που έδωσε συγχαρητήρια στον Φιγιόν(…) κατέγραψε ότι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα(…) ελπίζω να ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα και να μην ψάχνει εάν έχουν τον ίδιο ωροσκόπο και αν ήταν 6 μηνών και οι δύο πολιτικοί κρατούμενοι» σχολίασε δηκτικά ο κ. Παπαδημούλης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.