Quantcast
Παππάς: Οι δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας έχουν αναφανεί - enikonomia.gr
share

Παππάς: Οι δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας έχουν αναφανεί

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα μπαίνει αυτήν τη στιγμή σε μια καινούρια σελίδα, οι δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας έχουν αναφανεί», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην ομιλία του στο 27ο συνέδριο με θένα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ψηφιακή πολιτική.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «υπάρχει σε εξέλιξη και εφαρμόζεται μία συμφωνία, που για πρώτη φορά φαίνεται να αποδίδει», σημειώνοντας: «Πραγματικά πιστεύουμε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας (του Ιουλίου του 2015) θα μπούμε οριστικά σε ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία». Επίσης, υπογράμμισε ότι ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μπορεί να γίνει η πραγματική νέα ατμομηχανή της ανάπτυξης της Ελλάδας για τον 21ο αιώνα, προσθέτοντας ότι είναι μία ανάπτυξη που αν σχεδιαστεί επαρκώς μπορεί να είναι και διαρκής και δίκαιη και αποδοτική και να καταστήσει την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή στο διεθνές γίγνεσθαι.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η συγκρότηση κειμένων στρατηγικής δεν αρκεί και πως «απαιτούνται υποδομές, υπηρεσίες, ανθρώπινο δυναμικό, υψηλή τεχνογνωσία και πολιτική αποφασιστικότητα, συνέργιες, συναίνεση και πίστη σε μία οραματική πολιτική. «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την τόλμη και την αποφασιστικότητα και την επιμονή να συγκρουόμαστε με ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω», τόνισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, τον χρόνο που χάθηκε λόγω ενδημικών προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης και οικονομίας, αλλά και εξωγενών παραγόντων, όπως η οικονομική κρίση και τα προγράμματα της ύφεσης που εφαρμόστηκαν. Όπως ανέφερε, η ψηφιακή πολιτική και οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες μπορούν να γίνουν από παράγοντες υστέρησης της χώρας, πεδία στα οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.