Quantcast
Ο Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε καμία μανία για να πάρουμε την εξουσία - enikonomia.gr
share

Ο Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε καμία μανία για να πάρουμε την εξουσία

δημοσιεύτηκε:

Η ΝΔ δεν έχει καμία μανία να πάρει την εξουσία, αλλά όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσο τα αδιέξοδα για τη χώρα γίνονται πιο ορατά, τόνισε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στο ερώτημα αν θα έπρεπε σε αυτή τη φάση των πραγμάτων να υπάρχει μία στοιχειώδης συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα, σε θέματα όπως οι προκλήσεις της Τουρκίας και το ζήτημα του χρέους, είπε:

«Σε όλα τα θέματα στα οποία θεωρούμε ότι η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση υπερψηφίζουμε τα νομοσχέδια στη Βουλή. Υπερψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών καίτοι βεβαίως δεν ήταν οπωσδήποτε αυτονόητη, προεκλήθη λόγω της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη. Στηρίζουμε όλα τα νομοσχέδια που αφορούν σε ιδιωτικοποιήσεις. Ψηφίσαμε ναι στην ανεξάρτητη αρχή για τα δημόσια έσοδα. Ψηφίσαμε χθες το νομοσχέδιο που μιλούσε για την εργαλειοθήκη 3 του ΟΟΣΑ, που τώρα η κυβέρνηση την ανακάλυψε. Δεν είμαστε μία αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα».

Στην επισήμανση ότι η ΝΔ ζητεί εκλογές από τον δεύτερο μήνα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει και να κάνει το σωστό. Να θυμηθείτε ότι και σε αυτό το πεδίο ακόμα και η ΝΔ να παρακαλάει την κυβέρνηση να μην κάνει εκλογές κάποια στιγμή θα τις κάνει διότι τους έχει πάρει η κάτω βόλτα. Δεν μπορούν αυτή την ώρα να αλλάξουν την κατάσταση πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ακόμα και στο θετικό σενάριο να έχουμε την ποσοτική χαλάρωση και να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές ο κ. Τσίπρας πάλι θα πάει σε εκλογές διότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κερδίσει το παιχνίδι της οικονομίας. Και αυτό θα αποτυπώνεται και πολιτικά. Είναι μία κυβέρνηση που δεν της κάνουν αντιπολίτευση τα κόμματα της αντιπολίτευσης της κάνει η πραγματικότητα. Αυτό είναι το θέμα. Είναι παγιδευμένη λόγω των υποσχέσεων, της ανικανότητας και της προκλητικής τους στάσης».

Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Χατζηδάκης: «Δεν έχουμε καμία μανία για να πάρουμε την εξουσία. Δεν είναι αυτοσκοπός γιατί ξέρουμε και τις δυσκολίες, ξέρουμε ότι θα πιάσουμε με τα χέρια μας αναμμένα κάρβουνα. Αλλά, από την άλλη πλευρά όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο βλέπουμε τα αδιέξοδα να ενισχύονται να γίνονται ολοένα και πιο ορατά».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.