Quantcast
Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8 για το ιταλικό δημοψήφισμα: Εγκαθίσταται η αβεβαιότητα στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8 για το ιταλικό δημοψήφισμα: Εγκαθίσταται η αβεβαιότητα στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Εξέλιξη που δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας χαρακτήρισε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.

Ο κ. Κουμουτσάκος, σημείωσε πως εγκαθίσταται η αβεβαιότητα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στο ερώτημα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει το ιταλικό δημοψήφισμα στην επόμενη ημέρα της Ευρώπης, είπε: «Θα ήμουν διπλά ανήσυχος αν είχαμε και διαφορετικά αποτελέσματα στην Αυστρία από αυτά που είχαμε. Τουλάχιστον εκεί αποφύγαμε μία επιβολή των δυνάμεων εκείνων που θα σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά την Ευρωπαϊκή Ένωση στη λογική των εθνικών ανταγωνισμών. Μια λογική που αντιστρατεύεται την κοινοτική αλληλεγγύη που τόσο πολύ ανάγκη έχει η Ελλάδα».

Και σημείωσε: «Ας πάμε στην Ιταλία. Εγκαθίσταται η αβεβαιότητα στην Ευρώπη, αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί πέραν της Ιταλίας που είναι η τρίτη οικονομία στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν και εκλογές αβεβαίου αποτελέσματος σε μεγάλες χώρες. Στη δεύτερη μεγάλη οικονομία της Ευρώπης που είναι η Γαλλία. Θα ακολουθήσουν εκλογές που δείχνουν ότι οι δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στη λογική των εθνικών ανταγωνισμών στην Ευρώπη φαίνεται ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή.

Και αυτό, για να πάμε στα δικά μας, συμβαίνει σε μία στιγμή που η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την κοινοτική αλληλεγγύη. Δεν χρειαζόμαστε μια Ευρώπη σκληρών εθνικών ανταγωνισμών. Δεν συμφέρον τη χώρα τέτοιες εξελίξεις. Και η αβεβαιότητα δυστυχώς επιτείνει αυτή τη δυναμική προς τέτοιες καταστάσεις. Θα είναι δύσκολο το 2017 για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.