Quantcast
Αναχωρούν αεροπορικώς από την Κρήτη οι μαθητές που είχαν εγκλωβισθεί εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ - enikonomia.gr
share

Αναχωρούν αεροπορικώς από την Κρήτη οι μαθητές που είχαν εγκλωβισθεί εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν αεροπορικώς, δωρεάν, από την Κρήτη οι μαθητές που είχαν μεταβεί στο νησί από σχολεία της Αθήνας και εγκλωβίστηκαν, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η λύση δόθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή για τους μαθητές καθώς αποφασίσθηκε οι μαθητές να επιστρέψουν στα σπίτια και στα σχολεία τους με έκτακτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και το αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης”.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ειδοποιήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, να συντονίσει την επαναπροώθηση όσων παιδιών εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη από την απεργία της ΠΝΟ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαϊτάκης έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express και από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

«Το δύσκολο ήταν να εντοπισθούν πόσα παιδιά είναι και που διαμένουν» τονίζει ο κ. Σαϊτάκης και προσθέτει: «Ήδη, έπειτα από μια ολονύχτια προσπάθεια καταφέραμε και εντοπίσαμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών κυρίως στα Χανιά περίπου 1500 άτομα και στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής περίπου 150 μαθητές και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών και των συνοδών καθηγητών τους».

Η πρώτη πτήση σύμφωνα με τον κ. Σαϊτάκη θα είναι στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου από τη Sky Express, ενώ οι πτήσεις από τα Χανιά θα ξεκινήσουν μετά τις 2 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Τυμπάκι της Μεσαράς και στην Ιεράπετρα Λασιθίου είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών. Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα τους ζητώντας να δρομολογηθεί πλοίο ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παράγωγη τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.