Quantcast
Μαντάς στον Realfm 97,8: Θετική η αποτίμηση του Eurogroup - enikonomia.gr
share

Μαντάς στον Realfm 97,8: Θετική η αποτίμηση του Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

«Αρχικά έχουμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα με τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup σε δύο επίπεδα», ανέφερε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, o Χρήστος Μαντάς.

«Το πρώτο επίπεδο είναι ότι διαπιστώθηκε η πρόοδος όσον αφορά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος εκεί και αυτό αν θέλετε κατοχυρώνεται από την πρωινή απόφαση του Eurogroup. Το δεύτερο που θέλω να σημειώσω, είναι ότι χωρίς πανηγυρισμούς και χωρίς υπερβολές νομίζω ότι είναι θετική η αποτίμηση και μάλιστα παραπάνω από ότι εμείς προβλέπαμε σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Όταν λέμε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εννοούμε μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο, θα εφαρμοστούν άμεσα, έστω και αν αυτά αφορούν το βάθος του χρόνου μέχρι το 2060. Και αυτό γιατί σε αυτό το χρονικό διάστημα υπολογίζεται το θέμα βιωσιμότητας του χρέους και σε αυτό το επίπεδο έχουμε δύο σημαντικά πράγματα. Έχουμε τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για τμήμα του χρέους που έχουμε και τα χαμηλά επιτόκια»

«Διαμορφώνεται σιγά-σιγά ένας καθαρός διάδρομος μακροχρόνιος, αυτός μπορεί μαζί και με άλλα μέτρα να συμβάλει στο να υπάρξει ένας διάδρομος για την προσέλκυση επενδύσεων. Και μαζί με άλλα πολλά μέτρα που πρέπει να γίνουν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Μαντάς.

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Για τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018, στην απόφαση του Eurogroup υπάρχει μία σαφής εικόνα. Κάποιοι επιμένουν σε παράλογες απαιτήσεις, έχουν ακουστεί ότι υπήρξαν προτάσεις για 10ετή παράταση του πλεονάσματος στο 3,5% και από την άλλη βγαίνει “εκνευρισμένο” το ΔΝΤ που κατηγορεί πλέον τους Ευρωπαίους ότι αυτοί επιμένουν στην λιτότητα. Αυτό παραμένει στο τραπέζι της συζήτησης».

«Είναι κρίσιμο από όλες τις πλευρές της ελληνικής πολιτικής σκηνής να υπάρξει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε δύο θέματα. Το ένα είναι ότι και μετά το τέλος του προγράμματος να συνεχιστεί η λιτότητα και το δεύτερο είναι η στάση απέναντι στις εργασιακές σχέσεις»

Σχετικά με το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος ο κ. Μαντάς δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και νομίζω ότι προφανώς έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.