Quantcast
Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Yποχρέωσή μας να φροντίσουμε όσους έχουν πληγεί περισσότερο - enikonomia.gr
share

Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Yποχρέωσή μας να φροντίσουμε όσους έχουν πληγεί περισσότερο

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να βοηθήσει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Στο ερώτημα αν η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά συνδέεται με το σενάριο εκλογών, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε:

«Αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν δύο σημαντικές ελαφρύνσεις σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία χρόνια. Οι συνταξιούχοι είχαν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται 11 φορές, με τεράστια απώλεια των εσόδων».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει ένα πλεόνασμα άνω του 1 δισ. είναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, όχι όλους, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που στηρίζουμε και επιστρέφουμε αυτά, τα οποία οφείλουμε να επιστρέψουμε από μία διαδικασία που έμειναν ως πλεόνασμα και ταυτοχρόνως στα νησιά μας, τα οποία βεβαίως αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από το προσφυγικό -και το αναγνωρίζουμε όλοι- οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές στήριξης».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.