Quantcast
Ντομπρόβσκις: Άχρηστη και περιττή η κίνηση Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Άχρηστη και περιττή η κίνηση Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

«Περιττή και άχρηστη» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντρομπρόβσκις, την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε εξαγγελίες παροχών που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνει ότι οι εξαγγελθείσες παροχές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, όμως μπορεί ακόμη να επιτευχθεί συμφωνία τους επόμενους μήνες.

Αν και αναφέρει πως η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν περιττή και άχρηστη, επισημαίνει: «Σίγουρα δεν θα περιέγραφα την κατάσταση σαν «αδιέξοδο», θα έλεγα πως είναι περισσότερο «ταραχώδης» από ό,τι λίγες εβδομάδες νωρίτερα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις χαρακτηρίζει επίσης μονομερή την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, όμως σημειώνει πως είναι κατανοητές οι ανησυχίες της κυβέρνησης και ο στόχος της.

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι βάσει του Μνημονίου η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει παροχές χωρίς πρότερη συζήτηση με τους θεσμούς και υπενθυμίζει ότι στο πρώτο πόρισμα των θεσμών για το πακέτο Τσίπρα καταγράφονται σημαντικές ανησυχίες.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.