Quantcast
Μακρά πορεία διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αναμένει η Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Μακρά πορεία διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αναμένει η Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα έχουν μεγάλη διάρκεια και είναι έτοιμη να μπει σε αυτή τη διαδικασία στο παιχνίδι αναμονής που ξεκίνησε, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το δημοσίευμα, δεν θα απειλήσει με πτώχευση στα τέλη του Φεβρουαρίου, επειδή έχει τους πόρους να αντέξει και η Γερμανία είναι έτοιμη να περιμένει μέχρι να υπάρξει μια πιο επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης για την Ελλάδα για να ενισχύσει την διαπραγματευτική της θέση συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξακολουθεί να αξιολογεί τα κίνητρά του Τσίπρας θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μια μονομαχία με τον ίδιο αναφέρει το Bloomberg.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει την πολιτική εγκατάλειψη του κουρέματος από τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και σημείωσε ότι θα συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τις επόμενες ημέρες. 

Επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Δεν θέλω τώρα να σχολιάζω τα πάντα, όσα γράφονται κάθε μέρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τη θέση της. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό, αν κοιτάξει κανείς εδώ και πόσο λίγες ημέρες έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση.»…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.