Quantcast
Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Έβηξε ο Σόιμπλε και κρυολόγησε ο Μητσοτάκης γυρνώντας στο «παρών» - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Έβηξε ο Σόιμπλε και κρυολόγησε ο Μητσοτάκης γυρνώντας στο «παρών»

δημοσιεύτηκε:

«Θεωρώ τεράστιο λάθος της ΝΔ ότι ενώ ήταν στο “ναι”, έβηξε ο Σόιμπλε και κρυολόγησε ο Μητσοτάκης γυρνώντας στο “παρών”» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αυτό νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο λάθος που δείχνει ότι εάν σε ένα μικρό αλλάζουν επειδή νευρίασε ο Σόιμπλε, πως θα διαπραγματευτούν μεθαύριο, εάν τους ψηφίσει ο ελληνικός λαός να γίνουν κυβέρνηση, την ελάφρυνση του χρέους, τα πρωτογενή πλεονάσματα, μία καλή λύση για το Κυπριακό» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι εκλογές εδώ και τώρα. Οι εκλογές εδώ και τώρα είναι επιζήμιες για την χώρα και την οικονομία.»

«Η τιμωρητική λογική Σόιμπλε που χρησιμοποίησε για να μπλοκάρει για μήνες την υπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης δεν θα περάσει. Θεωρώ ότι ο κ. Σόιμπλε λειτουργεί ως πυρομανής που παίζει με τα σπίρτα σε μία αποθήκη καυσίμων, την ώρα που στην Άγκυρα δολοφονείται πρέσβης, στο Βερολίνο γίνονται τρομοκρατικές ενέργειες, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πρόσθετη αστάθεια στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στο Euroworking Group σημείωσε ότι «υπήρξε εποικοδομητικό κλίμα και όχι κλίμα εμπλοκής. Ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά επισήμως και γραπτώς με επιστολή του υπουργείου Οικονομικών, η οποία από όσο γνωρίζω ήδη εστάλη, να επιβεβαιωθούν όσα ήδη έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός. Ότι το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι εφάπαξ και δεν επηρεάζει τους δημοσιονομικούς στόχους τους συμφωνημένους για το 2017 και το 2018 και ότι με βάση τα στοιχεία δεν εκτροχιάζει» και πρόσθεσε:

«Δεν είναι ακριβές ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα, η Κομισιόν όταν ρωτήθηκε την επομένη της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των μέτρων. Η Κομισιόν ήταν ενήμερη για την πρόθεση μας να δώσουμε κάτι από την υπεραπόδοση εσόδων σε αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το ίδιο και οι εκπρόσωποι των δανειστών. Δεν υπάρχει εμπλοκή και νομίζω ότι είναι εφικτό να περιμένουμε και το ξεπάγωμα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup».

Ερωτηθείς για το εάν η 13η σύνταξη που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν αυτή που δόθηκε τώρα και για το αν συμφωνεί με την επιδοματική πολιτική ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Όχι, αυτό είναι ένα εφάπαξ βοήθημα. Πιστεύω ότι το βοήθημα στους συνταξιούχος και τα μέτρα για τα νησιά είναι θετικά, ας είναι και εφάπαξ, ας είναι και για περιορισμένο χρόνο».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.