Quantcast
Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση των γ.γ. ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας - enikonomia.gr
share

Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση των γ.γ. ΥΠΕΞ Ελλάδας – Τουρκίας

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Για την ερχόμενη εβδομάδα ορίστηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, η συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο συνάντησης Αλέξη Τσίπρα και Ταγίπ Ερντογάν, πριν από την πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση των Γενικών Γραμματέων θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, ενώ , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Real.gr, θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η συνάντηση των γενικών γραμματέων των ΥΠΕΞ των δυο χωρών είχε συμφωνηθεί στο τετ α τετ που είχαν πριν από δυο εβδομάδες στο Αμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της Τουρκίας Μεσούτ Τσαβούσογλου.

Η καθυστέρηση όμως της Άγκυρας να ορίσει τη συνάντηση υποψιάζει την Αθήνα ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν επιδιώκει συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν πριν την πολυμερή. Μία συνάντηση που από την Αθήνα θεωρείται κομβική ως προς την επίτευξη λύσης του Κυπριακού στη συνάντηση της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Ούτως ή άλλως από τις συναντήσεις των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών θα διαφανεί εάν θα δοθεί πράσινο φως για τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο έδαφος. Όπως θα διαφανούν και τα περιθώρια συμφωνίας για επίτευξη λύσης του Κυπριακού…

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.