Quantcast
Χανιά: Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε πρόταση του Δήμου - enikonomia.gr
share

Χανιά: Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε πρόταση του Δήμου

δημοσιεύτηκε:

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» και τον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα», εντάχθηκε πρόταση του δήμου Χανίων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε χρηματοδότηση 105.000 ευρώ προκειμένου να εκπονηθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου, μετά από θετική αξιολόγηση της σχετικής πρότασης, που κατέθεσε ο δήμος στις 11 Νοεμβρίου. Τα στοιχεία, που ελήφθησαν υπόψη στην αξιολόγηση, είναι μεταξύ άλλων η πυκνότητα πληθυσμού, η ωριμότητα, η ύπαρξη κυκλοφοριακών δεδομένων, η σταθερή τουριστική έλξη.

«Είναι η τρίτη κατά σειρά πρόταση του δήμου Χανίων, που εγκρίνεται και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο τα τελευταία δύο χρόνια. Προηγήθηκε η χρηματοδότηση της ανάπλασης των οδών Περίδου-Αποκορώνου, της αγοράς διατηρητέου κτιρίου για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και, τώρα, η χρηματοδότηση εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης. Σε μία δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε πόρους της τάξης των 800.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για έργα στην πόλη. Η έγκριση χρηματοδότησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς ανοίγει ο δρόμος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων, που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης», τόνισε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.