Quantcast
Ρήγας: Η προσπάθεια της κυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανασυγκρότησης - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Η προσπάθεια της κυβέρνησης θα οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανασυγκρότησης

δημοσιεύτηκε:

Η προσπάθεια που έχει αναλάβει η κυβέρνηση «θα οδηγήσει τη χώρα σε μια πορεία ανασυγκρότησης, μετά τις καταστροφικές πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο Πάνος Ρήγας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις προοπτικές του 2017 και ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση τους συνολικά, αλλά και ειδικότερα απέναντι στην 13η σύνταξη, ενώ στηλιτεύει επίσης έντονα την αναφορά του πρόεδρου της ΝΔ περί λίπους στο κράτος, σχολιάζοντας ότι «κατοχυρώνεται πια ως ο πολιτικός των απολύσεων και της ανεργίας στο Δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο χώρο της εργασίας».

Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας είπε ότι «η συμφωνία που εφαρμόζουμε ήταν σαφώς δύσκολη και εμπροσθοβαρής» και επισήμανε ότι «σήμερα τα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την προσπάθεια που έγινε από τη δική μας πλευρά». Υπογραμμίζει ότι «αν λοιπόν τιμήσουν όλοι την υπογραφή τους και λήξει η αξιολόγηση τον επόμενο μήνα, η νέα χρονιά μπορεί να έχει όρους ανάπτυξης, δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα και κυρίως μια σταθεροποίηση της οικονομίας, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη μείωση της ανεργίας κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της οικονομίας, εξηγώντας ότι καμία οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Η δική μας προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ μεγάλη και το αποδεικνύει το γεγονός, πως ενώ την προηγούμενη πενταετία η ανεργία είχε εκτοξευτεί στα ύψη, εμείς καταφέραμε μέσα σε ένα χρόνο να την μειώσουμε κατά 4 μονάδες», είπε επ’ αυτού, για να τονίσει πως «συνεχίζουμε να παίρνουμε μέτρα και να υλοποιούμε προγράμματα που δημιουργούν τις προοπτικές να πέσει κι άλλο η ανεργία την επόμενη χρονιά».

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, ο κ. Ρήγας την κατηγόρησε ότι «όλη αυτή την περίοδο η Νέα Δημοκρατία έχει μια φρασεολογία, στάση και πρακτική που δεν είναι ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στην κοινωνία». Σημείωσε ότι «μόνος στόχος τους είναι να έρθουν πάλι στην εξουσία για να κινηθούν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε ενάντια στην χορήγηση της 13ης σύνταξης, στηρίζοντας επί της ουσίας τους πιο ακραίους κύκλους των εταίρων» και σχετικά με τις τελευταίες του δηλώσεις, ότι υπάρχει λίπος στο κράτος, είπε ότι «διαφαίνεται η πρόθεσή του να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους Δήμους». «Αυτή είναι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, που κατοχυρώνεται πια ως ο πολιτικός των απολύσεων και της ανεργίας στο Δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο χώρο της εργασίας», τόνισε.

Αναφορικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια συγκεκριμένη στιγμή και θύμισε ότι ακόμα και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έδιναν χαμηλότερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό κλίμα. «Αυτό λοιπόν που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια που κάνουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επανέλθει το σκληρό σύστημα που τώρα κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ενώ έχει την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε τη χώρα. Αν το σύστημα αυτό επανέλθει στην εξουσία θα φέρει μαζί του και όλη τη διαπλοκή», υπογράμμισε.

Σημείωσε επίσης, ότι «σαφώς και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει πως η κοινωνία και οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους» και πως «η δική μας προσπάθεια έχει στόχο να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να βγούμε και από την επιτροπεία, ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε πολιτική και να ξεφύγουμε από το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα». Επισήμανε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες του πρωθυπουργού, των υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έως το τέλος Γενάρη έχουν προγραμματιστεί ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις σε όλη την περιφέρεια, με κεντρικό θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη και με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

«Να είμαστε υγιείς και να συμβάλλουμε όλοι με υπομονή και επιμονή στην προσπάθεια που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως η προσπάθεια αυτή θα οδηγήσει τη χώρα σε μια πορεία ανασυγκρότησης, μετά τις καταστροφικές πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ρήγας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.