Quantcast
Βάκη: Το 95% της αξιολόγησης έχει κλείσει, υπολείπονται κάποιες λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Βάκη: Το 95% της αξιολόγησης έχει κλείσει, υπολείπονται κάποιες λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει και καλά», εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Το 95% έχει κλείσει, υπολείπονται κάποιες λεπτομέρειες, ορισμένες εξ αυτών είναι σημαντικά πράγματα και όχι ιδεοληπτικές εμμονές, όπως λέει η αξιωματική αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βάκη και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εν εξελίξει, απ’ ό,τι φαίνεται έχει κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος και ο λόγος, ο οποίος καθυστερεί, είναι όχι ότι δεν είναι προετοιμασμένη η ελληνική πλευρά, αλλά κάποια δύσκολα σημεία, όπως είναι π.χ. τα εργασιακά, στα οποία υπάρχουν οι γνωστές κόκκινες γραμμές. Δεν μπορείς να απεμπολήσεις ούτε να κατεδαφίσεις το δικαίωμα της εργασίας, στερώντας τον κόσμο της εργασίας από τις συλλογικές συμβάσεις π.χ.».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «την ίδια στιγμή που ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για την οικονομία, την ίδια στιγμή δεν ψήφισε μια μικρή βοήθεια σε χαμηλοσυνταξιούχους» και σημείωσε πως το κοινωνικό βοήθημα και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά «δεν ήταν ούτε παροχολογία ούτε εκλογολογία, ήταν αυτονόητο καθήκον».

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «όσο υπάρχει υπέρβαση πλεονάσματος θα πρέπει να γίνεται κάτι αντίστοιχο. Και είναι και καθ’ όλα σύμφωνο και με τους όρους της συμφωνίας που υπογράψαμε».

Χαρακτήρισε ευοίωνο το γεγονός ότι «η ελληνική οικονομία κλείνει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με υπεραπόδοση εσόδων και συνεπώς πλεονάσματος» και σημείωσε πως και η νέα χρονιά «προοιωνίζεται με θετικές εξελίξεις».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη, είπε ότι είναι καταιγιστικές, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «οι ώρες είναι δύσκολες και απαιτούν νηφαλιότητα και σύνεση διότι περιδινίζεται αυτή τη στιγμή όχι μόνο στη λιτότητα και την επισφάλεια, αλλά και στην τρομοκρατία και την ακροδεξιά, με αποκλειστική υπεύθυνη μια άκρως νεοφιλελεύθερη αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, που χαρακτηρίζει η επικυριαρχία της Γερμανίας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.