Quantcast
Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα έχει πετύχει μία θηριώδη δημοσιονομική προσαρμογή σε ελάχιστο χρόνο - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα έχει πετύχει μία θηριώδη δημοσιονομική προσαρμογή σε ελάχιστο χρόνο

δημοσιεύτηκε:

«Η σταθερή βούληση της κυβέρνησης είναι να κάνει ότι πρέπει προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση» είπε μεταξύ άλλων ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Δεν είναι σωστό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει η ελληνική πλευρά. Η αξιολόγηση αργεί να κλείσει, αργεί σε σχέση με αυτό που θέλαμε εμείς, όμως οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί και δεν είναι μόνο η δική μας πλευρά. Από την κυβέρνηση έχει εκδηλωθεί η βούληση να κλείσει η αξιολόγηση, έχουν γίνει τεράστια βήματα. Η Ελλάδα έχει πετύχει μία θηριώδη δημοσιονομική προσαρμογή σε ελάχιστο χρόνο, έχει κάνει μεγάλα βήματα» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

«Έχουμε από το παρελθόν μία στάση η οποία εξαντλεί όλα τα περιθώρια πίεσης προς την ελληνική πλευρά. Θεωρώ ότι υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των εταίρων και διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το ελληνικό πρόγραμμα. Αν δεν επιλυθεί αυτή η διαφωνία μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, αν δεν βρεθεί μία φόρμουλα επίλυσης αυτού του θέματος, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και ενδεχομένως πολλά από τα υπόλοιπα ζητήματα που τίθενται είναι και ολίγον προσχηματικά. Εγώ δεν λέω ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, όμως δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι ένας λαός σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έκανε μία προσαρμογή που δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά. Θεωρώ ότι θα κλείσει η αξιολόγηση. Η ουσία είναι ότι αφού το πρόγραμμα υλοποιείται, η προσαρμογή έχει υλοποιηθεί, κανείς δεν μπορεί να περιμένει πολύ παραπάνω πράγματα από τη χώρα μας σε αυτό το διάστημα»

Ερωτηθείς για τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα και την επίθεση που φέρεται να σχεδίαζε με στόχο την Cosco ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε: «Προφανώς και δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός των τρομοκρατών να κάνουν αυτό το χτύπημα. Αυτό δείχνει ακριβώς την τεράστια σημασία που έχει η εξέλιξη στον Πειραιά. Στον Πειραιά τα επόμενα χρόνια θα γίνει μία κοσμογονία, από εκεί θα ξεκινήσει κατά τη γνώμη μου η ανατροπή του κλίματος στην ελληνική οικονομία. Είναι λογικό λοιπόν κάποιος να θέλει αυτό να το καταστρέψει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.