Quantcast
Κικίλιας: Η επέκταση του κόφτη πέρα του 2018 συνιστά νέο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Η επέκταση του κόφτη πέρα του 2018 συνιστά νέο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Η ΝΔ ευελπιστεί να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, είπε ο Βασίλης Κικίλιας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τονίζοντας ωστόσο ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται υποκριτικά και έχει συμφωνήσει τα πάντα κάτω από το τραπέζι.

«Μου δίνεται τη δυνατότητα να επαναλάβω κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό. Έδωσα μία συνέντευξη στην κυριακάτικη Realnews, μιλώντας για την επέκταση του κόφτη και λέγοντας ότι η επέκταση του κόφτη πέρα του 2018 συνιστά νέο μνημόνιο ή μνημόνιο plus ή τέλος πάντων όπως θέλουν να το ονομάσουν. Είδα διαρροές κύκλους του Μαξίμου αλλά και ομοβροντία υπουργών οι οποίοι ήθελαν και προσπάθησαν να διαψεύσουν αυτή τη διαπίστωση.

Και βλέπω σήμερα το πρωί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Real.gr από τη Μάλτα που μιλάει ακόμα και για τους τελευταίους οι οποίοι είχαν τη διάθεση να στηρίξουν την προσπάθεια να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να λένε ουσιαστικά στην κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα αυτές τις 20 ημέρες, ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος, ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά και λίγο ως πολύ να καταμαρτυρούν τι ότι η κυβέρνηση με την υπογραφή της από το 2015 και μετά από το 2016 και την επιστολή Τσακαλώτου και την αποκάλυψη του εκπροσώπου Τύπου της έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα, κόφτη, μειώσεις συντάξεων και μισθών ίσως και μείωση του αφορολόγητου πέρα του 2018 και ψάχνει να βρει έναν επικοινωνιακό τρόπο να κοροϊδέψει τους Έλληνες και να το περάσει όσο πιο ανώδυνα μπορεί.

Κατά τη γνώμη μας αυτό είναι μία πραγματικότητα. Να σταματήσει πλέον αυτή η κοροϊδία του επικοινωνιακού και να πουν στον ελληνικό λαό την αλήθεια».

Στο ερώτημα αν βρισκόμαστε μπροστά σε τέταρτο μνημόνιο και μετά το 2018 ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Πιστεύω ότι έχει ήδη δεσμεύσει η κυβέρνηση τη χώρα και μετά το 2018.

Με τις υπογραφές της και την ευθύνη την οποία έχει αναλάβει δυστυχώς, με την τραγική διαπραγμάτευση του 2015 και του 2016 και ως απόρροια των πολιτικών αυτών που ήταν του ψεύτικου τσαμπουκά και τυχοδιωκτικές. Δεν είχαν στόχευση, δεν είχαν στρατηγική».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους της και να βγει στις αγορές στο τέλος του 2017 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε: «Εμείς ευελπιστούμε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Θέλουμε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχουμε την εμπειρία όμως της πρώτης αξιολόγησης που διήρκεσε 15 μήνες μέχρι να κλείσει και έκλεισε με υπερταμείο, με κόφτη, με περικοπές μισθών και συντάξεων. Είναι πικρή η εμπειρία μας από τις διαπραγματεύσεις αυτής της κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι υποκριτικά διαπραγματεύεται, τα έχει συμφωνήσει όλα κάτω από το τραπέζι και ο τρόπος με τον οποίο το κάνει τινάζει στον αέρα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.