Quantcast
Σε αδιέξοδο βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση, αφού είναι πλέον βέβαιο ότι χάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για ολοκλήρωσή της μέσα στον Ιανουάριο, ενώ, εάν δεν υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες κινήσεις προσέγγισης, θα αρχίσει και να ξεθωριάζει και το σενάριο περί Φεβρουαρίου.

Αυτό υπογράμμιζε χθες στις Βρυξέλλες αξιωματούχος με πρόσβαση στις συζητήσεις, κάνοντας έναν απολογισμό της κατάστασης μετά την προχθεσινή συνάντηση του Πιερ Μοσκοβισί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και κυρίως τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Εurogroup.

Παράλληλα, στη βελγική πρωτεύουσα η Επιτροπή πήρε χθες αποστάσεις από τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ενδεχόμενο, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ, να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup, Ευρωπαίος αξιωματούχος μπορεί να χαρακτήρισε χθες τη συζήτηση για την Ελλάδα «εποικοδομητική», ωστόσο το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από μόνο του επιβεβαιώνει τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Μέχρι στιγμής οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών (αλλά και στο εσωτερικό των δανειστών) δεν μπορούν να γεφυρωθούν από τους τεχνοκράτες και αυτό φάνηκε και στη συνεδρίαση του ΕWG. Μόνο οι υπουργοί με αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να φτάσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μάλιστα, οι δηλώσεις που έκανε προχθές σε γερμανική εφημερίδα ο κ. Σόιμπλε περιπλέκουν τα πράγματα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.