Quantcast
Καράογλου: Ελπίζω να μη ξαναζήσουμε την περίοδο Βαρουφάκη που οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Καράογλου: Ελπίζω να μη ξαναζήσουμε την περίοδο Βαρουφάκη που οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Οραματιζόμαστε μια άλλη Ελλάδα και γι αυτήν αγωνιζόμαστε, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, σχολιάζοντας την αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ και πρόσθεσε: «Θέλουμε επενδύσεις και θέσεις εργασίας, ώστε να σταματήσει το επιστημονικό μας προσωπικό να εγκαταλείπει τη χώρα».

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις Τόμσεν περί την ανεργία, ο κ. Καράογλου απάντησε: «Δεν γνωρίζω πάνω σε ποια μοντέλα δούλεψε ο κ. Τόμσεν, ωστόσο εγώ είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει το θαύμα».

Σχετικά με την αξιολόγηση σχολίασε: «Φοβάμαι ότι θα πηγαίνουμε από μήνα σε μήνα για να κλείσει η αξιολόγηση. Ελπίζω να μη ξαναζήσουμε την περίοδο Βαρουφάκη που οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο».

Για τον ένα χρόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ, είπε ότι η εκλογή έγινε με ομαλές διαδικασίες, οι συνυποψήφιοί του σήμερα είναι ενεργά μέλη του κόμματος, ακολούθησε το συνέδριο της ΝΔ επίσης με ομαλές διαδικασίες, από το οποίο μάλιστα προέκυψε και σημαντική ανανέωση προσώπων. Αναφερόμενος και στα οικονομικά προβλήματα του κόμματος, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να λυθούν.

Αναφορικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, είπε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και γι αυτόν τον λόγο η ΝΔ ζητά εκλογές χθες. Ωστόσο, συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι, όποτε γίνουν». Χαρακτήρισε θετική την ένταξη της «Δράσης» στη ΝΔ, ενώ όπως είπε ότι η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη που χωράει φωνές από τη μετριοπαθή δεξιά, μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας και της άκρας δεξιάς. Μάλιστα εκτίμησε ότι είναι περίοδος πολιτικών ζυμώσεων.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον διορισμό του Βασίλη Σπανάκη ως γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, απάντησε ότι δεν γνωρίζει την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και συμπλήρωσε: «Όπως εμείς έχουμε δικαίωμα να επικρίνουμε τους συνεργάτες του πρωθυπουργού (π.χ. Καρανίκα) έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επικρίνει τις επιλογές των υπολοίπων αρχηγών (…), αλλά πάντα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εκάστοτε προέδρου να διορίζει τους συνεργάτες του» κατέληξε ο κ. Καράογλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.