Quantcast
Βρούτσης: Κάποιοι προνομιακά πήραν πολύ πιο γρήγορα το εφάπαξ τους - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Κάποιοι προνομιακά πήραν πολύ πιο γρήγορα το εφάπαξ τους

δημοσιεύτηκε:

Ερώτηση στη Βουλή για τα κριτήρια χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή εφάπαξ παροχών σε 253 περιπτώσεις δικαιούχων, θα καταθέσουν σήμερα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως γνωστοποίησε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Οι βουλευτές, όπως διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, θα ζητήσουν τα στοιχεία των φακέλων και τα δικαιολογητικά στις περιπτώσεις όσων «προνομιακά πήραν πολύ πιο γρήγορα το εφάπαξ τους».

«Η κυρία Αχτσιόγλου είναι υποχρεωμένη να τα καταθέσει. Αν δεν τα καταθέσει, μπορεί να προχωρήσω και στον εισαγγελέα, γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και ποινικά κολάσιμο, εάν οι διοικητικές διαδικασίες παραβιάζονται και καταστρατηγούνται στη λογική των φίλων και ημετέρων» επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

«Δείχνει το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρώην υπουργός και διευκρίνισε: «Υπάρχουν φάκελοι κενοί, χωρίς δικαιολογητικά, που εξυπηρετούν στην καταβολή του εφάπαξ προς τους δικαιούχους, φίλους και ημετέρους. Το κολάσιμο διοικητικά, πολιτικά, ηθικά, απαράδεκτο είναι να κάνεις διαχωρισμό στους ανθρώπους, ποιος θα πάρει το εφάπαξ -που όλοι το έχουν ανάγκη- με κριτήρια φιλίας ή παρέμβασης πολιτικής».

«Τα εφάπαξ δινόντουσαν με μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον όσο εγώ είχα την τιμή να είμαι υπουργός. Δόθηκαν 97.000 εφάπαξ, κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους του εφάπαξ 3,1 δισ. ευρώ, με απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά τη σειρά καταβολής στους δικαιούχους, δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή ένσταση» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο κ. Βρούτσης επισήμανε: «Έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο». Πρόσθεσε ότι η μεγάλη πολιτική διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ύφος και ήθος είναι: «Εμείς λέμε ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση».

«Η οικονομία σέρνεται και η κοινωνία ασφυκτιά αυτή είναι η εικόνα για την Ελλάδα, η αξιολόγηση δεν κλείνει» είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία με βία πήρε τις εκλογές, εκβιάζοντας και την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και τις διαδικασίες που υπήρχαν και πήρε την εξουσία με ψέματα εξαπατώντας κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε κοινωνική κατηγορία, από δημοσιογράφους που τους είπε ψέματα, μέχρι συνταξιούχους, ανέργους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, νησιώτες, όλους τους εξαπάτησε».

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ, ο τομεάρχης της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος». «Έκλεισε με βαρύγδουπο τρόπο και προσβλητικό για την κυβέρνηση, η οποία είχε στηρίξει πάρα πολλές ελπίδες στο συγκεκριμένο ζήτημα, έγινε μία εξεταστική η οποία κράτησε μήνες και η οποία ουσιαστικά δεν έβγαλε τίποτα, μάλλον ανέδειξε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ με τον μέτοχο που έχει σε μία offshore εταιρεία, στην οποία ποτέ δε μας είπε ποιος είναι και με το κτίριο της Κουμουνδούρου που έγινε κούρεμα στο χρέος» ανέφερε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.