Quantcast
Ο Σπίρτζης στον Realfm 97,8 για τη διαπραγμάτευση: Δεν θα υπάρχει η παραμικρή υποχώρηση - enikonomia.gr
share

Ο Σπίρτζης στον Realfm 97,8 για τη διαπραγμάτευση: Δεν θα υπάρχει η παραμικρή υποχώρηση

δημοσιεύτηκε:

«Προφανώς σε κάθε διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις και κάτι δίνεις, κάπου υποχωρείς. Θεωρώ όμως ότι τα κρίσιμα σημεία που έχουν να κάνουν με αυτά που απασχολούν τη δημοσιότητα είναι απολύτως ξεκάθαρο από την ελληνική πλευρά ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή υποχώρηση» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Κάθε φορά που έχουμε αξιολόγηση και ένα σταθμό για τη χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι να γίνεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης μία σκληρή διαπραγμάτευση. Επομένως, κάθε φορά δυστυχώς αντί να παίρνουμε τα εύσημα για αυτό, παίρνουμε μία κριτική της λογικής πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση. Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να κάνουμε ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή να αποδεχόμαστε χωρίς καμία διαπραγμάτευση ότι ζητούν τα διάφορα μέρη των δανειστών, υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στους δανειστές, ξέρετε τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών. Επομένως, αυτό που εμείς κάνουμε είναι να συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση, να τεκμηριώνουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας σε όλους τους τομείς. Η χθεσινή εξέλιξη είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα και ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μιλώ για την απόφαση του ESM να απελευθερωθούν τα βραχυπρόθεσμα. Η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε σχέση με τις ελληνικές θέσεις και διεκδικήσεις» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Στο ερώτημα εάν ο κόφτης θα αφορά μισθούς και συντάξεις ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «το 2019 για τέτοια θέματα είναι αρκετά μακριά. Για το 2019 μπορεί να προβλέψει κανείς και κόφτη στις υποχρεώσεις της χώρας. Έχουμε ένα ρευστό τοπίο, πολλοί οργανισμοί δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθούν και ποιος θα είναι ο ρόλος τους το προσεχές διάστημα. Επομένως θα πρέπει με σχέδιο και με σύνεση να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίσιμη φάση, όχι για τη χώρα μας κρίσιμη φάση, για το διεθνές τοπίο, για τις διεθνείς συμβάσεις και συγκυρίες».

Αναφορικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι «αυτό έχει να κάνει με την εθνική προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας. Με την ουσιαστική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και για την ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος που έχουμε ως κοινωνία, του προβλήματος της ανεργίας.»

Σχετικά με τις υποδομές και το πώς προχωρούν τα έργα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «για την ολοκλήρωση των υποδομών και για την επίτευξη των στόχων που έχουμε πρέπει να κινηθούμε στην ολοκλήρωση των έργων που τρέχουν σήμερα, στην ανεύρεση πόρων και στη δημοπράτηση νέων έργων που θα μας βοηθήσουν να πιάσουμε και τους στόχους, να απορροφήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ανεργίας και βεβαίως να έχουμε και τα θετικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε για τα δημόσια έσοδα αλλά και για τα έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα ώστε να μην έχουμε τον κόφτη».

Και πρόσθεσε ότι «Σχέδιο υπάρχει. Τα έργα των αυτοκινητοδρόμων ολοκληρώνονται και ολοκληρώνονται μέσα σε αυτό το έτος. Τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου παραδίδονται οι μεγάλοι οδικοί άξονες… Από εκεί και πέρα το βάρος μας δίνεται στα σιδηροδρομικά έργα και στα έργα σταθερής τροχιάς. Το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης, παρά τα όσα έχουν ακουστεί τον προηγούμενο καιρό, πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας του κύριου έργου».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.