Quantcast
Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει ποτέ στο παράλογο - enikonomia.gr
share

Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει ποτέ στο παράλογο

δημοσιεύτηκε:

«Το να υποκύψει στο παράλογο δεν θα το κάνει ποτέ αυτή η κυβέρνηση» είπε μεταξύ άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Έχουμε κάνει λογικούς συμβιβασμούς φροντίζοντας να μη θίγεται περισσότερο ο ελληνικός λαός κατά το δυνατόν. Εδώ πρόκειται προφανώς για παράλογη απαίτηση, την οποία νομίζω ότι θα συνομολογήσουμε όλοι όσοι σκεφτόμαστε με το εθνικό καθήκον και για το συμφέρον της χώρας μας και όχι πρόσκαιρα εάν πρέπει να μείνει αυτή η κυβέρνηση ή να πέσει και να έρθει άλλη.

Στη θέση του ΔΝΤ, δηλαδή όταν περιγράφει σε μία εισήγηση έκθεσης που λέει ότι δεν είναι βιώσιμο και στην τελική περιγράφει ότι ότι και να γίνει πάλι δεν θα είναι βιώσιμο, αντί η συζήτηση να περιστραφεί στο πώς θα γίνει το χρέος βιώσιμο, δηλαδή στο τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ούτως ώστε αυτό το χρέος να απομειωθεί, να καταστεί βιώσιμο, συζητάμε εάν η Ελλάδα μπορεί να πάρει και άλλα μέτρα. Αυτό είναι παραλογισμός» σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε:

«Οι λύσεις πρέπει να είναι οριστικές. Και βεβαίως καλούμε και όλες τις φωνές και στο δημόσιο λόγο και τις δυνάμεις να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια απέναντι στους παραλογισμούς».

Σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, την πορεία της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η κ. Γεροβασίλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κανένας δεν θέλει να πάει μακριά η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Και αυτό έχει διατυπωθεί όχι μόνο από εμάς, που έτσι και αλλιώς είμαστε αυτοί που έχουμε την άμεση ανάγκη, αλλά έχει διατυπωθεί και από όλους χθες στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι δεν μπορεί να πάει μακριά αυτό για λόγους που αφορούν και την ελληνική οικονομία και το ελληνικό πρόγραμμα αλλά κυρίως για την αποσταθεροποίηση που προκαλεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον… Υπάρχει μία διάσταση μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ. Έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το ελληνικό χρέος άρα διαφορετική εκτίμηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εκεί δεν συναινούν μεταξύ τους».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε «δεν μπορώ να σας πω, είναι τόσο ρευστό και τόσο πυκνό όλο αυτό. Εγώ έχω λόγους να εκτιμώ ότι προς το συμφέρον όλων είναι να βρεθεί η λύση και δεν νομίζω ότι κανείς δεν αναγνωρίζει το τελικό συμφέρον όλων.»

Αναφορικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα όλες αυτές οι δυσκολίες των τελευταίων εβδομάδων στην διαπραγμάτευση να καθοδηγούνται από κάποιο πολιτικό κέντρο που θα προτιμούσε μία άλλη κυβέρνηση αντί του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεροβασίλη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάντα υπήρχαν αυτές οι δυνάμεις και σήμερα υπάρχουν προφανώς… Παραμένουν αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες βεβαίως και ενεργοποιούνται κατά το δυνατόν και από πολιτικές δυνάμεις εντός της χώρας προκειμένου πάση θυσία , ότι και να σημαίνει για τις τύχες του ελληνικού λαού, να αποδυναμωθεί αυτή η κυβέρνηση και να αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό περιβάλλον».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.