Quantcast
ΚΚΕ: Η απόφαση του Eurogroup ξεμπροστιάζει το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

ΚΚΕ: Η απόφαση του Eurogroup ξεμπροστιάζει το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί τον νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα απ’ το αν αυτά νομοθετηθούν άμεσα ή αργότερα και ξεμπροστιάζει το “κρυφτούλι” που παίζει η κυβέρνηση ΣΥΙΡΖΑ-ΑΝΕΛ, όλο αυτό το διάστημα, για να ξεγελάσει τον λαό», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Πρώτον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, κρύβοντας ότι έχει ουσιαστικά δεσμευτεί γι’ αυτά, μέσω και της χρονικής επέκτασης του αυτόματου κόφτη και των ματωμένων πλεονασμάτων, μαζί με όλα όσα περιέχονται στη β’ αξιολόγηση.

Δεύτερον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν απαίτηση μόνο του “κακού” ΔΝΤ, κρύβοντας ότι αυτά αποτελούν και κατευθύνσεις συνολικά της ΕΕ-Eurogroup, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας και πάνω απ’ όλα αποτελούν απαιτήσεις του κεφαλαίου εντός και εκτός Ελλάδας, όπως αποδεικνύει και το πρόσφατο δελτίο του ΣΕΒ.

Τρίτον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τα υψηλά πλεονάσματα αποκλείουν τη λήψη νέων μέτρων, κρύβοντας ότι προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι η διατήρηση και κλιμάκωση της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής».

«Ο λαός χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη, τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τη ΝΔ και τ’ άλλα κόμματα, που στο όνομα δήθεν της “αλήθειας” και του “ρεαλισμού”, ζητούν απ’ τον λαό να υποταχθεί πλήρως σ’ αυτήν τη βάρβαρη πολιτική. Να δυναμώσει τον αγώνα του και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου» καταλήγει το ΚΚΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.