Quantcast
Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015 στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, ο ίδιος επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι μια «ειδική περίπτωση», σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, «καθώς είναι στη μέση του τρίτου προγράμματός της». «Η χώρα είχε κάνει πολύ καλή πρόοδο το 2014, όταν η οικονομία της επέστρεψε στην ανάπτυξη και απέκτησε πάλι πρόσβαση στην αγορά ομολόγων» σημείωσε, προσθέτοντας πως «από τον Αύγουστο του 2015, η Ελλάδα έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματός της, ενώ έχουν εκταμιευθεί περίπου 32 δισ. ευρώ από τότε».

Αναφερόμενος στα μέτρα για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα που ο ESM άρχισε να εφαρμόζει πρόσφατα, σημείωσε πως «είναι ακόμα ένα σημάδι της οικονομικής αλληλεγγύης» ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης. Τέλος, επανέλαβε πως χάρη στις «ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης» της Ελλάδας από τον ESM ετησίως, η χώρα εξοικονομεί 8 δισ. ευρώ ετησίως ή 4,5% του ΑΕΠ, ενώ τα νέα μέτρα για το χρέος θα μειώσουν το επίπεδο του χρέους στην Ελλάδα έως το 2060 και θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στη βιωσιμότητα του χρέους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.