Quantcast
Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Επιβεβαιωμένη η σύγκρουση και η απόσταση Τσίπρα - Τσακαλώτου - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Επιβεβαιωμένη η σύγκρουση και η απόσταση Τσίπρα – Τσακαλώτου

δημοσιεύτηκε:

Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για επιβεβαιωμένη σύγκρουση και απόσταση σε θέσεις και απόψεις μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας στο ερώτημα ποιο ήταν το πολιτικό συμπέρασμα που αποκομίσαμε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή είπε: «Καταρχήν να θυμίσουμε ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια ήταν συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που είχε επενδύσει πάρα πολλά, όπως θυμόμαστε πολύ καλά, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του και που τελικά… άνθρακας ο θησαυρός ή πιο σωστά πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο κ. Τσίπρας. Αυτό που σίγουρα μπορεί κανείς να διακρίνει και να κρατήσει από τη χθεσινή συζήτηση είναι η, πλέον, επιβεβαιωμένη σύγκρουση και απόσταση σε θέσεις, απόψεις μεταξύ του Πρωθυπουργού της χώρας και του υπουργού Οικονομικών».

Και εξήγησε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Όλα όσα έχουν προηγηθεί και όλα όσα ακολούθησαν μετά και φράσεις που ξεστομήθηκαν από τον κ. Τσίπρα νομίζω ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν καταρχήν έναν Πρωθυπουργό αμήχανο, αποσταθεροποιημένο και πανικόβλητο. Και έναν κ. Τσακαλώτο ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει την ευθύνη αυτών που έρχονται από πάνω του. Και μάλιστα την ενόχληση αυτή δεν την έκρυψε, δεν προσπάθησε να τη διαχειριστεί εσωτερικά. Απεναντίας, χθες, σε συνδυασμό και με τα όσα είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες που άλλα λέει ο κ. Τσίπρας και άλλα λέει ο κ. Τσακαλώτος, ήλθε και επιβεβαιώθηκε».

Και πρόσθεσε: «Να θυμίσω ότι ο κ. Τσακαλώτος έλεγε “πως να κλείσει η αξιολόγηση που έχουμε κάνει σχεδόν το 1/3 αυτών που έχουμε δεσμευτεί”, την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας έλεγε και το επανέλαβε χθες στη Βουλή ότι “όλα όσα έχουμε δεσμευτεί τα έχουμε κάνει και απλώς οι κακοί δανειστές βάζουν μονίμως παραπάνω και παραπάνω και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε μέτρα”».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.