Quantcast
Γιάροσλαβ Κατσίνσκι: Μια ΕΕ «πολλών ταχυτήτων» θα οδηγούσε στη διάλυσή της - enikonomia.gr
share

Γιάροσλαβ Κατσίνσκι: Μια ΕΕ «πολλών ταχυτήτων» θα οδηγούσε στη διάλυσή της

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής του συντηρητικού, εθνικιστικού κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία, ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, προειδοποίησε σήμερα ότι μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων», στην οποία έχουν αναφερθεί ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, θα οδηγούσε στη «διάλυσή» της.

Ο Κατσίνσκι, ο οποίος παρότι δεν έχει θεσμικό αξίωμα θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντική απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης, έκανε την τοποθέτηση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφους δημόσιων πολωνικών ΜΜΕ μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με την Μέρκελ στη Βαρσοβία.

Μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είναι «μια ιδέα που θα οδηγούσε στη διάλυση (…), στην εξάλειψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη σημερινή έννοια του όρου», έκρινε ο Κατσίνσκι.

Για τον Κατσίνσκι πρέπει να αναζητηθούν άλλες οδοί για το ευρωπαϊκό μέλλον, κυρίως «μια μεταρρύθμιση η οποία θα ενισχύει τα ευρωπαϊκά κράτη».

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε εκτιμήσει την Παρασκευή στη Μάλτα ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν να επιλέξουν μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» τα επόμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με το μέλλον της ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.