Quantcast
Κατσίκης στον Realfm 97,8: Μίλησα για το τι θα γίνει, αν μας πετάξουν εκτός ευρώ - enikonomia.gr
share

Κατσίκης στον Realfm 97,8: Μίλησα για το τι θα γίνει, αν μας πετάξουν εκτός ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Κώστας Κατσίκης έδωσε διευκρινίσεις για τις χθεσινές δηλώσεις του περί δραχμής.

«Πότε έρχεται ένα Grexit; Όταν το προκαλέσουν εκείνοι οι οποίοι το επιθυμούν για την Ελλάδα ή όταν διαλυθεί η Ευρωζώνη. Εμείς, αντιθέτως, παλεύουμε για την παραμονή στην Ευρωζώνη, ανθιστάμεθα σε μία διαπραγμάτευση, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς σκληρά μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν οι δανειστές. Η θέση μας είναι αυτή: Η παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη», τόνισε αρχικά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

«Επί σεναρίου απαντώντας και συζητώντας με δημοσιογράφο, είπα τότε να δούμε ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες τι θα θέλανε σε σχέση με τη δραχμή. Δεν είπα εγώ ότι θέλω να επιστρέψουμε στη δραχμή».

Στην επισήμανση ότι «αν μας πετάξουν εκτός ευρώ, δεν θα ερωτηθεί κανένας, υποχρεωτικά θα έχουμε γυρίσει στο εθνικό νόμισμα», ο ίδιος ανέφερε:

«Αυτό ακριβώς είπα, ότι αν μας πετάξουν έξω, βλέπει κανείς καμία άλλη λύση εκτός από το εθνικό νόμισμα; Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη».

Στο ερώτημα εάν εκτιμά ότι ο Σόιμπλε, με αφορμή τα όσα δήλωσε χθες, επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, το στέλεχος των ΑΝΕΛ απάντησε:

«Νομίζω ότι παίζει ένα παιχνίδι στην πλάτη των Ελλήνων και της ελληνικής κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα, οι σκέψεις μπορεί να είναι πολλές. Δεν ξέρω αν απειλεί, προκειμένου να ενδώσουμε στις πιέσεις για σκληρά μέτρα που θέλει να επιβάλει ή αν πραγματικά υλοποιεί ένα σχέδιο που απώτερο σκοπό έχει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.