Quantcast
Θεοδωράκης: Όσα δεν υπογράφουν, θα τα δεχθούν σε χειρότερη μορφή την άνοιξη - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Όσα δεν υπογράφουν, θα τα δεχθούν σε χειρότερη μορφή την άνοιξη

δημοσιεύτηκε:

«Αυτά που τώρα δεν υπογράφουν, θα τα υπογράψουν σε πολύ χειρότερη μορφή στο τέλος της άνοιξης, όταν η πιστωτική ασφυξία θα είναι τεράστια» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει για τη «μεγάλη εικόνα» της χώρας, είναι να τελειώσει η αξιολόγηση.

Για τη διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις καθυστερήσεις του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ήμουν υπέρ του γρήγορου “χτυπήματος” το φθινόπωρο, αλλά ο κ. Τσίπρας μπήκε στη λογική “να τραβήξουμε τη διαπραγμάτευση στα άκρα και να κουράσουμε τους δανειστές”. Τώρα ξυπνάνε οι ακραίοι του συστήματος κι έχουν διάφορες παράλογες απαιτήσεις. Αυτό είναι προϊόν ενός λαθεμένου σχεδιασμού διαπραγμάτευσης».

Σχετικά με το τι θα ψηφίσει «το Ποτάμι» στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι αν κάποια από αυτά είναι προς το συμφέρον της χώρας, θα υπογραφούν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «το Κίνημα δεν θα πάρει το βάρος μίας διαπραγμάτευσης που δεν έκανε».

Ο κ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι, οι οποίοι, όπως είπε, «δοξάζοντας το παλιό κομματικό παρελθόν της χώρας αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να παραμείνουν σε ένα μικρό κόμμα και πέφτουν στην αγκαλιά είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ».

Για την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι το Ποτάμι επιδιώκει τις συνεργασίες και θα συνεχίσει να το κάνει για να δώσει διέξοδο στη χώρα, πάνω σε συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις. «Το Κίνημα ενίσχυσε τις πρωτοβουλίες των τριών στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Αυτό που μας ενώνει, ή θα μας ενώσει αύριο με κάποιους σε μια προσπάθεια, είναι η οπτική τους για το μέλλον της χώρας κι όχι αυτά που κάνανε πριν 10 χρόνια».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.