Quantcast
Το μήνυμα Μητσοτάκη από το Βερολίνο: Λέμε ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή - enikonomia.gr
share

Το μήνυμα Μητσοτάκη από το Βερολίνο: Λέμε ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή

δημοσιεύτηκε:

Μήνυμα πως η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο.

Μετά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του τόνισε πως μετέφερε στη Γερμανίδα καγκελάριο «μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δίνοντας έμφαση στην ανεργία των νέων αλλά και στην ακραία φτώχεια.
Όπως είπε ενημέρωσε την κα Μέρκελ για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην κα Μέρκελ ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά τον λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», είπε, ενώ όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.