Quantcast
Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για την ελληνική οικονομία - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για την ελληνική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο πακέτο μέτρων ενώπιον της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αρχική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει υπερκαλύψει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, επομένως δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας.

Πρόσθεσε πως η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών και σημείωσε πως «κλειδί για θετική εξέλιξη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό από ΔΝΤ και γερμανικό ΥΠΟΙΚ».

Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για την ελληνική οικονομία, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης για συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας.


«Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης» ανέφερε επίσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Έως χθες ζητούσαν μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε. Αύριο ελπίζουν ότι θα μας κατηγορούν αφού επιτευχθεί η συμφωνία, ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε επί 75 λεπτά τις θέσεις του για την ελληνική οικονομία πίσω από κλειστές πόρτες αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό λεπτό για να την παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν οι προτάσεις του είναι ταυτόσημες με των πιο ακραίων από τους δανειστές, όταν δεν περιέχει παρά μόνο νέα μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να πει με παρρησία τη θέση του. Θέλει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης; Συμφωνεί με τις για νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος; Υιοθετεί τις θέσεις της Κομισιόν ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία;», αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκρπόσωπος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.