Quantcast
Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Υπάρχει μία ισχυρή διχοστασία στο εσωτερικό του ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Υπάρχει μία ισχυρή διχοστασία στο εσωτερικό του ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

«Μέχρι στιγμής δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα με τους ΑΝΕΛ» είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Αφού τοποθετήθηκε για την πορεία της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ζήτημα στη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και εάν πρέπει να ανοίξει κουβέντα με το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «δεν έθεσε κανείς τέτοιο ζήτημα, αυτό το οποίο τίθεται είναι ότι εφόσον έχουμε μεγάλες μεταβολές και μεγάλες ιστορικές κινήσεις οποιαδήποτε πολιτική δύναμη διαρκώς διαβάζει και αφουγκράζεται τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Και εγώ έχω πει αναλυτικά ότι πρέπει να ξαναδούμε σε βάθος το θέμα των κοινωνικών συμμαχιών, είναι μία κοινωνία που αλλάζει. Με όλους πρέπει να μιλάμε. Μέχρι στιγμής δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα με τους ΑΝΕΛ, εάν προκύψουν θα πρέπει να τα εξετάζουμε».



Σχετικά με το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ραντεβού της γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ και στο ερώτημα αν αυτή η συνάντηση κρύβει κάποια θετική εξέλιξη ο κ. Ξυδάκης είπε: «Δεν υπάρχει παρασκήνιο, αυτό που μπορούμε να διαβάσουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ΔΝΤ βγήκε ανακοίνωση και ανέφερε δύο διιστάμενες απόψεις. Υπάρχει μία ισχυρή διχοστασία στο εσωτερικό του ΔΝΤ. Η κα. Λαγκάρντ δέχεται προφανώς πολύ μεγάλες πιέσεις από τους εταίρους του ΔΝΤ για την πρακτική που έχει ακολουθηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας. Ρισκάραν πάρα πολλά χρήματα με ένα πρόγραμμα που είχε κανένα εχέγγυο ή καμία ορθή πρακτική σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει το ΔΝΤ».

Πιέστε για να ακούσετε τις δηλώσεις Ξυδάκη στον Realfm 97,8.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.