Quantcast
Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Η ΝΔ σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα θα ψηφίσει όχι - enikonomia.gr
share

Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Η ΝΔ σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα θα ψηφίσει όχι

δημοσιεύτηκε:

«Η ΝΔ σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα σας το λέω από τώρα θα ψηφίσει όχι ξεκάθαρα» είπε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε, πήγε και ήταν ξεκάθαρος τουλάχιστον σε δύο, τρία θέματα. Ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά το 2% το αφορολόγητο και ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά τη προνομοθέτηση μέτρων… Πήγε ως θέση της ΝΔ, δεν το αξιοποίησε αυτό η κυβέρνηση. Μια χαρά κατάπιε το 3,5%, μια χαρά κατάπιαν την προνομοθέτηση μέτρων» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την επιστροφή της τρόικας και για τη συμφωνία που πάει να επιτευχθεί ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι «η επιστροφή της τρόικας καθορίστηκε την επομένη της Καθαρής Δευτέρας, υπενθυμίζω ότι αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή και η νηστεία. Τώρα συμπτωματικό είναι αυτό; Δεν ξέρω» και πρόσθεσε:

«Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση, στην ουσία η κυβέρνηση κέρδισε πολιτικό χρόνο, τίποτα άλλο δεν πήρε εχθές…Εάν παρατηρήσατε στις συνεντεύξεις, γιατί κείμενο επίσημο για πρώτη φορά δεν βγήκε από το Eurogroup, άρα μιλάμε με ότι ακούσαμε στις συνεντεύξεις Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί. Δεν υπάρχει χρόνος λήξης των συζητήσεων, δεύτερον δεν υπάρχει λέξη στις συνεντεύξεις των δύο σχετικά με το χρέος, τρίτον πλέον μπήκε η ταφόπλακα 3,5% πλεόνασμα απλά δεν ξέρουμε ακόμη για πόσο χρονικό διάστημα, περιμένουμε στις συζητήσεις που θα προκύψουν να δούμε θα είναι για 3 για 5 ή για 10 χρόνια, εκτιμώ ότι το 10 δεν παίζει, προνομοθέτηση μέτρων… Και βεβαίως η κυβέρνηση που δικαίως σωστά το έλεγε ότι το Σύνταγμα μας δεν προβλέπει προνομοθέτηση μέτρων, μια χαρά το κατάπιαν και αυτό. Ποια είναι τα προνομοθετημένα μέτρα αυτό το ξέρουμε από τώρα, δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες πόσο θα είναι. Είναι το αφορολόγητο, είναι οι συντάξεις σε ότι αφορά την προσωπική διαφορά και είναι και τα εργασιακά. Είναι ή δεν είναι τα τρία βασικά αιτήματα που είχε το ΔΝΤ; Τα συμφωνήσαμε και τα τρία, τα αποδεχθήκαμε και τα τρία».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.