Quantcast
Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα επιδιώξει κλιμάκωση της έντασης - enikonomia.gr
share

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα επιδιώξει κλιμάκωση της έντασης

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup ασκεί με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ειδήσεις” ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και υποστηρίζει ότι οι εκλογές δεν απομακρύνονται. «Τα μέτρα αυτά θα αφορούν αφενός στη μείωση του αφορολογήτου και αφετέρου στην περικοπή συντάξεων. Χτυπούν όλους τους φορολογούμενους και πιο πολύ τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι επιβάλλοντας τα μέτρα αυτά απομακρύνει τις πρόωρες εκλογές. Εκείνους που εξαπάτησε απομακρύνει» σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή, ο κ. Κουμουτσάκος λέει ότι «κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος με τον κ. Τσίπρα» και προσθέτει: «Δεν κατάφερε να μάθει από τα ίδια του λάθη… Σήμερα παίζει και πάλι με τον χρόνο μήπως και κρατηθεί μια μέρα παραπάνω στο Μαξίμου. Η αξιολόγηση αυτή έπρεπε να κλείσει πριν ένα χρόνο. Μετά είπαν πως θα έκλεινε στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά στο τέλος Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο. Και τώρα στο αόριστο μέλλον. Δεν τους εμπιστευόμαστε». Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος καθιστά σαφές ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση δεν αλλάζει η στρατηγική της ΝΔ για τις εκλογές.

Για την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και το ενδεχόμενο ακόμη και θερμού επεισοδίου εκτιμά ότι «προφανώς υπάρχουν σκοπιμότητες εσωτερικής κατανάλωσης. Συνδέονται κυρίως με το δημοψήφισμα που ετοιμάζει ο Τ. Ερντογάν για την αλλαγή του πολιτειακού συστήματος και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων που έχει ως Πρόεδρος» και συμπληρώνει: «Αυτό, όμως, δεν μπορεί να καθησυχάζει. Διότι στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τους εθνικιστές υιοθετεί ολοένα και περισσότερο την επικίνδυνη λογική τους. Την πρόκληση, την ένταση, την παραβατική συμπεριφορά. Αυτό όμως δεν ηρεμεί τους εθνικιστές. Προκαλεί επιπλέον εθνικιστικές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης. Και ο ανταγωνισμός αυτός οδηγεί σε ακρότητες με απρόβλεπτη έκβαση. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο είχα επισημάνει από το βήμα της Βουλής ότι η Τουρκία θα επιδιώξει επικίνδυνη διατήρηση αν όχι κλιμάκωση της έντασης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.