Quantcast
Παράταση αγωνίας έως τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Παράταση αγωνίας έως τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Του Θάνου Αθανασίου

Ανταπόκριση, Βρυξέλλες

O πραγματικός στόχος του Eurogroup της 22ας Μαΐου είναι η εκταμίευση των πρώτων ποσών από τον ESM για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του καλοκαιριού.

Για να συμβεί αυτό, όμως, το staff level agreement πρέπει να είναι έτοιμο τουλάχιστον έως τις 6 Απριλίου (αν όχι στις 20 Μαρτίου) και ως τότε να έχει ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων, που θα επιλέξει το Eurogroup.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξουν οι θεσμοί και να έχει εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το δικό του πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες η πληροφόρηση που υπάρχει για τις προθέσεις και τις κινήσεις του Ταμείου είναι πως «το ΔΝΤ έχει σχεδόν έτοιμο το προσχέδιο προγράμματος με την Ελλάδα» και ότι «οι συνθήκες για να περάσει από το διοικητικό συμβούλιό του έχουν συνυπολογιστεί», εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Μέχρι βεβαίως να συμβεί αυτό, οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη διαμηνύουν ότι «μπορούμε να ξεχάσουμε τις συνεδριάσεις -Μαρτίου και Απριλίου- της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση».

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.