Quantcast
Λιαργκόβας στον Realfm 97,8: Μνημόνιο 3 plus αν δεν κλείσει η συμφωνία μέχρι τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Λιαργκόβας στον Realfm 97,8: Μνημόνιο 3 plus αν δεν κλείσει η συμφωνία μέχρι τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Όσο καθυστερούμε τόσο πιο πολύ κερδίζουν έδαφος οι δανειστές, όχι εμείς, υποστήριξε ο Συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας και εκτίμησε ότι αν δεν έχει κλείσει η συμφωνία Μάιο-Ιούνιο είναι σχεδόν αδύνατο να βγούμε στις αγορές το 2018.

Ο κ. Λιαργκόβας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, να ακολουθήσει μία παράταση του υφιστάμενου μνημονίου για περίοδο 2 ετών.

«Θα μπορούσε να γίνει μία παράταση του υπάρχοντος μνημονίου για 1-2 χρόνια έτσι ώστε να έχει ενεργό συμμετοχή και το ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας.

Και σημείωσε: «Αυτό σε περίπτωση που καθυστερήσουν τα πράγματα πέραν του Μαΐου, τότε προφανώς δεν θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ και προφανώς δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές. Αρα εκεί τι θα κάνουμε, γιατί θα χρειαστούμε να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα να παραταθεί και να είναι ένα νέο μνημόνιο που μπορούμε να το πούμε όπως θέλετε. Τρία plus».

Πιέστε για να ακούσετε τι δήλωσε ο κ. Λιαργκόβας στον Realfm 97,8

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.