Quantcast
Σταθάκης στον Realfm 97,8: Ανοικτό παραμένει το θέμα των συντάξεων - enikonomia.gr
share

Σταθάκης στον Realfm 97,8: Ανοικτό παραμένει το θέμα των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

«Το θέμα των συντάξεων είναι ακόμα ανοιχτό» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Το 2018 ήταν απόλυτα κρίσιμο θέμα. Υπάρχουν τρία θέματα που πρέπει να είναι σαφή, έγινε μία συμφωνία στο πρώτο και βασικό για το 2018 το οποίο όπως φαντάζεστε εάν δεν γινόταν αυτή η υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει το 2018 θα ήταν ανοιχτή μία συζήτηση για το εάν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα ή όχι για το 2018. Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άρα τα θέματα στα οποία συζητάμε και είναι ανοιχτά είναι το 2019 και 2020 και τα εργασιακά. Δεν είναι θέμα υποχώρησης τα θέματα αυτά πλέον έχουν τη δική τους αυτονομία, δεν έχουν κλείσει και θα βρούμε και εκεί κάποιον τρόπο να φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό. Το θέμα των συντάξεων είναι ακόμα ανοιχτό, σε τεχνικό επίπεδο τουλάχιστον έγιναν κάποιες συγκλίσεις» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Σκρέκας σε σχέση με το υψηλό εφάπαξ που εξασφάλισε για τον εαυτό του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό, ήταν διευθυντής της εταιρείας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος. Δεν έγινε κάτι που συμβαίνει δηλαδή κατά κανόνα σε οργανισμούς στο Δημόσιο και οπουδήποτε αλλού. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών που έγιναν κάποια πράγματα για τα οποία αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι το ίδιο».

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευση ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «έγινε πρόοδος άρα εν δυνάμει μπορούμε να φτάσουμε στην 20η Μάρτη, εάν κινηθούμε πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες. Αύριο είναι μία πολύ κρίσιμη συνάντηση στο EuroWorking Group, άρα έγινε βήμα πολύ σημαντικό χθες το οποίο μας δημιουργεί μία αισιοδοξία ότι μπορεί να κλείσουμε. Η ποσοτική χαλάρωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων μας. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση δημιουργούσε μία χρονική μετατόπιση αλλά θα είμαστε εντός των ορίων για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.