Quantcast
Παππάς: Επιταχύνεται η ανάπτυξη των ΕΛΤΑ - enikonomia.gr
share

Παππάς: Επιταχύνεται η ανάπτυξη των ΕΛΤΑ

δημοσιεύτηκε:

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των δικτύων των ΕΛΤΑ, ώστε να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο αλλά και μεγάλης σημασίας θέμα το να μπορούν οι πολίτες, στην επαρχία και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, να βλέπουν τηλεόραση, τονίζοντας ότι υπάρχουν εθνικοί λόγοι που πρέπει να το κάνουμε.

«Υπάρχει ένα δίδαγμα μέσα από την κρίση και αφορά τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Οι μεγάλες υποδομές δεν μπορούν να παράγουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα όταν ανατίθενται σε ιδιώτη. Τρανταχτό παράδειγμα η DEGEA. Έχουμε ιδιωτικό πάροχο. Όμως, κύριο αίτημα της επαρχίας που μου μεταφέρεται όταν την επισκέπτομαι, είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τηλεόραση. Πέρα από το σύνταγμα, λοιπόν, υπάρχουν και εθνικοί λόγοι που πρέπει να το κάνουμε» ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Έχει μεγάλη σημασία οι πολίτες απομακρυσμένων περιοχών, που για τον ιδιώτη δεν είναι επικερδές, τα ΕΛΤΑ να μπορούν να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες, και να κατέχουν το δίκτυο».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ακόμα ότι το δημόσιο, θα ανταποκριθεί άμεσα στην υποχρέωσή του για την καταβολή των οφειλών του προς τα ΕΛΤΑ για καθολικές υπηρεσίες, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Είμαστε στο τελικό στάδιο υπογραφής, και στο άμεσο προσεχές διάστημα θα έρθει τροπολογία και το δημόσιο, απολύτως και άμεσα θα ανταποκριθεί στην υποχρέωση του. Είναι βέβαιο ότι πολλοί ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ θα ήθελαν μια εικόνα απαξίωσης τους γιατί εποφθαλμιούν τον κρίσιμο ρόλο και τη δυνατότητα που έχουν για κερδοφορία» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι ο κ. Παππάς θέλει και προσπαθεί να δώσει λύση στο θέμα της οφειλής του δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ, σημείωσε ότι ο υπουργός έχει επαφή με τους συνδικαλιστές, ενώ τόνισε ότι «υπήρχε μια πρακτική, που στον συνδικαλιστικό χώρο των ΕΛΤΑ δινόταν η εντύπωση απαξίωσης τους».

«Οι πόρτες μου είναι πάντα ανοιχτές στους συνδικαλιστές. Στον τομέα των ταχυμεταφορών είναι μεγάλη ανάγκη να διασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας της εργασίας. Επανέρχεται εδώ και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις τους τόπου να το συνομολογήσουν. Το τελευταίο τραγικό ατύχημα με τον εργαζόμενο στα ΕΛΤΑ ανέδειξε την τραγική πραγματικότητα. Εμείς εδώ δεν είμαστε για εκστομίζουμε συλλυπητήρια αλλά να σκεφθούμε και να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.